Kelas hari ni dihadiri oleh 3 orang peserta. Kelas bermula dan berakhir
dengan teratur sekali... semua peserta tekun pelajari module penghasilan coklat.
Ada lebih kurang 45 hari untuk sampai ke tahun 2010... sesiapa yang berminat
dengan module penghasilan coklat sila daftar segera...
Tahun 2010 Itas Delight akan menukar module penghasilan coklat dengan
mempelajari cara-cara membuat Stained Glass Cookies dengan hiasan
fondant .... Module untuk pelajari Coklat Ball dan Biskut coklat mansuhkan.
Sila daftar sekarang ..... minimum peserta adalah 2 orang...
Ini dia module baru.....
Hari ni tak ramai peserta dan kak ita pun sama-sama menghias biskut ni
Hiasan Coklat ball dan biskut coklat
Lagi jamu mata...
Lagi lagi jamu mata dan selera... sedap biskut coklat ni
dulu kak ita pernah jual tapi modal agak tinggi .. jadi nya telah di gugurkan
dari senarai jualan...
Ini kreativiti peserta... boleh di jadikan hiasan biskut dan juga
cara yang sama untuk di hias atas cupcake ..
Lagi cuci mata..
Cantik2 dan cute hasilan peserta hari ni.. simple dan menarik
Ini pun menarik .... jangan lepaskan peluang belajar disini
Hasilan coklat lagi..
Hasilan coklat yang sedap ni.....
Ini dia peserta yang agak kreatif dengan gubahan bungan sebab...
Fazilah ni mengubah hantaran... sesiapa berminat cari kak ita ya
Masing masing tunjuk kreativiti menghias biskut untuk cendrahati
menggunakan fondant (siap guna)... masing2 tak sabar nak belajar cara
membancuh sendiri fondant dan juga gumpaste pada kelas akan datang
Ini bahagian yang ditunggu oleh peserta kerana bermain dengan
pelbagai warna coklat compound untuk menghias coklat ball dan juga biskut coklat
Fazilah memilih letak inti buah2an campuran didalam coklat berbentuk
nenas dan di perhatikan oleh Anida dari puncak alam
Mas dari klang sedang test coklat ... kali kedua.. sebabnya test pertama
gagal kerana coklat masuk air.
Kekadang ada baiknya berlaku kesilapan didalam kelas kerana peserta
lain akan dapat pengalaman apa perlu di buat sekiranya test tidak berjaya dan
langkah seterusnya patut di buat.
Kelas bermula jam 10 am... peserta mula membuat inti coklat
No comments:
Post a Comment