Saturday, July 31, 2010

BISKUT RAYA ITAS DELIGHT 2010



TOASTED COCONUT BAR


A.

125 GM BUTTER
75 GM GULA KASTOR
1 BIJI KUNING TELUR
12/ STEH ORANG PASTE


B.

40 GM BADAM KISAR
10 GM CROQUANT
10 GM CHOCOLATE RICE
1/2 STEH EMPLEX
200 GM TEPUNG ROSE

HIASAN: COKLAT MASAKAN PUTIH
TOASTED COCONUT

1. PANASKAN OVEN 150C
2. SEBATIKAN SEMUA BAHAN A HINGGA RATA
3. MASUKKAN SEMUA BAHAN A DAN ULI SEBATI MENJADI DOH YANG LEMBUT
4. CANAI DAN TERAP DENGAN ACUAN EMPAT SEGI DAN SUSUN DALAM DULANG
PEMBAKAR.
5. BAKAR SELAMA 25 MINIT.
6. DAH SEJUK, CELUPKAN DALAM COKLAT MASAKAN PUTIH DAN GOLEKKAN
DALAM TOASTED COCONUT
7. LOREKKAN ATASNYA DENGAN COKLAT MASAKAN PUTIH

No comments: