Tahun 2010 di mulakan dengan kelas Penghasilan Coklat ..
Kelas 2 Jan ini di hadiri oleh Cik Zarina dari Damansara dan Melissa
dari Nilai, N. Sembilan.
Kelas hari ni enjoy dengan kehadiran Lissa yang peramah dan periang.
Coklat yang dihasil kan juga cantik2 hari ni berkat kesabaran peserta.
Hari ini hasilan coklat dibuat menggunakan coklat converture, Chocolate Milk,
Supreme Dark Chocolate dan White Chocolate.
Ini dia hasilan coklat converture
Lagi jamu mata... cantik dan comel rose putih ni...
Hari ni coklat di temper dengan hati2 sehingga kan tiada
lubang udara tercipta di atasnya
Ini dia Chocolate Ball yang di hias dengan chocolate compound
Dark Chocolate, White Chocolate, Strawberry Chocolate dan Orange
Lagi ... lagi jamu mata dan sungguh menyelerakan.
Hiasan Biskut dengan Fondant. Ada versi baru terdapat disini..
Versi Rose yang comel2
Lisa .. maaf... tak terlalu sexy.. baju lisa yang bewarna putih
telah terkena coklat... Menampakkan kesungguhan menghadiri
kelas.
Ini dia anak dara kita, Zarina ... kesungguhan menghias cookies
dengan royal icing
Lissa menghias coklat ball dan biskut coklat
Zarina juga menghias choc ball
Setelah coklat berjaya di temper... ini lah hasilnya..
coklat di masukkan kedalam acuan..
Zarina juga berjaya dengan testing tempering coklatnya..
Dengan sabar Lissa dan Zarina membuat ujian untuk penghasilan
coklat ... tak sabar mereka nak lihat hasilnya.
No comments:
Post a Comment